Szemcseppek, kenőcsök

LEGÚJABB Bejegyzések

A VITAMIN

2017 Május 11

a szem uv védelme

2017 Április 24

szempilla spirál

2017 Május 4

Hogyan kell helyesen alkalmazni a szemcseppeket és kenőcsöket?

Helyes szemcseppentési technika: Természetesen minden szemészeti kezelés előtt fontos az alapos kézmosás. Mindkét szemmel felfelé kell nézni (akinek könnyebb úgy, az le is fekhet ehhez), majd az egyik kéz mutatóujjával az alsó szemhéjat óvatosan lehúzni. A másik- szükség esetén a homlokon megtámasztott kézzel kell egy cseppet vagy egy 0,5-1 cm-es kenőcs csíkot az alsó kötőhártya áthajlásba helyezni. Vigyázni kell, hogy az üveg vagy a tubus ne érintkezzen a szemmel! Ezután az arcra került felesleget egy zsebkendővel le kell törölni. Végül az üveget vagy tubust (törölgetés nélkül!) vissza kell zárni.

Amennyiben több különböző szemcseppet kell használni, érdemes becseppentésük között néhány percet várni.

Egyes szemcseppek hatóanyaga a vérkeringésbe kerülve kellemetlen, sőt néha súlyos mellékhatásokat okozhat. Ennek megelőzése érdekében meg kell akadályozni, hogy az ilyen készítmény a könnyelvezető utakon keresztül az orrba, és annak melléküregeibe kerüljön. Ehhez az egyik kéz középső ujjával enyhe nyomást kell gyakorolni a belső szemzugra (az orr közelében), és ezt követheti a fent leírt módon a cseppentés. A végén az alsó szemhéjat azonnal el lehet engedni és pislogni vagy a szemet lehunyni, a középső ujjat azonban egy-két percig még a belső szemzugon kell tartani.

 

Amennyiben több különböző szemcseppet kell használni, érdemes becseppentésük között néhány percet várni. Ha cseppet és kenőcsöt is kell használni, mindig a csepp legyen az első. Az antibiotikumos cseppeket legalább naponta ötször kell alkalmazni, és a kezelést a tünetek javulásával nem szabad felfüggeszteni, annak legalább öt-hét napig kell tartania.

 

LEAVE COMMENTS

Ebben a cikk kategóriában a szem egészségével foglalkozunk. Leírásokat találhat a leggyakoribb szembetegségekről, kezelési módjaikról. Olyan szemproblémákról, melyek még otthon is kezelhetők és olyanokról is, amellyel azonnal orvoshoz kell fordulni. Foglalkozunk a látásproblémákkal, a szemüvegekkel, kontaktlencsékkel. Tanácsokat kaphat a jó szemüveg kiválasztására. Bemutatunk olyan eszközöket, technikákat melyek látásjavulást eredményeznek. Megismertetjük néhány recept nélkül is kapható gyógykészítménnyel, melyek hatékonyan kezelik problémáját. És egy fontos témával, a szem védelmével is foglalkozunk.

 

 

navigáció

Egészség

Kozmetika

Orvosi technikák

Smink

Természetesen

Hol kapható

Budapesti üzletek:

1137 Budapest, Szent István körút 18.

1113 Budapest, Bartók Béla út 85.

1152 Budapest, Szentmihályi út 131.

1024 Budapest, Lövőház utca 12. 1. emelet