Egészség »

[2009 ápr 22 | Még nincs hozzászólás | ]
Kötőhártya-gyulladás

A kötőhártya-gyulladás a szemhéj és a szemgolyó egy részét fedő áttetsző hártya (conjunctiva) gyulladásos vagy fertőzéses megbetegedése. A kötőhártya gyulladást nagyon gyakran bakteriális vagy vírusos fertőzés, illetve allergiás reakció okozhat. Az újszülötteknél a gyulladás hátterében a nem teljesen megnyílt könnycsatorna is állhat.

Hét témája, Kozmetika »

[2009 ápr 21 | Még nincs hozzászólás | ]
Bőrtípusteszt

Töltse ki a bőrtípus tesztet és megtudhatja, milyen szemkezelési eljárás felel meg az Ön bőrének!

1. Ha belenéz a tükörbe milyennek látja a szemkörüli bőrét?
a) száraz, fénytelen 3 pont
b) fényes, feszes 1 pont
c) matt, feszes 2 pont

Smink »

[2009 ápr 20 | Még nincs hozzászólás | ]
Szemsmink

A smink segítségével újra meg újra átalakított tekintet létrehozása izgalmas élmény. A technika elsajátítása egyszerre szórakoztató és sikerrel kecsegtető feladat. A szemre használt termékek lehetővé teszik, hogy átformáljuk a szem alakját, és kiemeljük a színét. A sötét szín kicsinyíti, míg a világos szín optikailag nagyítja a szem méretét. A profi szemsmink elkészítéséhez több dologra van szükségünk.

Smink »

[2009 ápr 14 | Még nincs hozzászólás | ]
Szempillaspirál

A szempillaspirál az egyik leghatásosabb sminkeszköz, mivel önmagában használva is remek külsőt kölcsönöz. Kiemeli és kontúrt ad a szemnek. A boltok polcain rengeteg változatával találkozhat, a kozmetikai cégek újabb és újabb technikákat vetnek be a tökéletes spirál megalkotására. Céljuk a hosszabb és dúsabb szempilla elérése. Igazából nem is könnyű a nagy kínálatból kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Természetesen »

[2009 ápr 14 | Még nincs hozzászólás | ]
Ricinusolaj

A ricinus népies neve: csodafa, csodafű, jónásfája, jónáskabak, kikojona, kiki, nagysárfű, krisztuskeze, tenyere, krisztuspálma, ötujjú fű, kerti berzsen

Melegebb vidékeken előforduló Ricinus communis nevű növénynek tarkababhoz hasonló magvaiból préselt zsíros olaj. Színtelen vagy alig sárgás színű, csaknem szagtalan és színtelen, teljesen átlátszó. A ricinus magvait a bennük található zsíros olaj miatt használják gyógyászati célokra.