SMINK

smink anyagok, szem smink, szempilla

Természetes szemsmink

A természetes smink szinte láthatatlan, mégis kiemeli és meghatározza a tekintetet. A mindennapok leghasználhatóbb sminkje, mely kis gyakorlással hamar elsajátítható, és természetes, ápolt megjelenést kölcsönöz.

TOVÁBB

LEGÚJABB Bejegyzések

A VITAMIN

2017 Május 11

a szem uv védelme

2017 Április 24

szempilla spirál

2017 Május 4

A smink színei

A színharmónia egyaránt érvényesül a felhasznált színek között és az illető természetes színei, valamint sminkjének színei között.  A színelmélet, azon belül is a sötét-világos és színintenzitás közti összefüggések a következőket eredményezik sminkelés terén.

TOVÁBB

 

Szemöldök formázása sminkkel

A szép szemöldök kialakításának első lépése a megfelelő forma kialakítása. Erről bővebben olvashat a Szemöldökszedés című cikkben). Ha meg van a forma, akkor már csak kisebb- nagyobb korrekciókat kell végezni sminkeléskor.

TOVÁBB

 

Szemsmink

A smink segítségével újra meg újra átalakított tekintet létrehozása izgalmas élmény. A technika elsajátítása egyszerre szórakoztató és sikerrel kecsegtető feladat. A szemre használt termékek lehetővé teszik, hogy átformáljuk a szem alakját, és kiemeljük a színét. A sötét szín kicsinyíti, míg a világos szín optikailag nagyítja a szem méretét. A profi szemsmink elkészítéséhez több dologra van szükségünk.

TOVÁBB

 

Szempillaspirál

A szempillaspirál az egyik leghatásosabb sminkeszköz, mivel önmagában használva is remek külsőt kölcsönöz. Kiemeli és kontúrt ad a szemnek. A boltok polcain rengeteg változatával találkozhat, a kozmetikai cégek újabb és újabb technikákat vetnek be a tökéletes spirál megalkotására. Céljuk a hosszabb és dúsabb szempilla elérése. Igazából nem is könnyű a nagy kínálatból kiválasztani a legmegfelelőbbet.

TOVÁBB

 

Szemhéjfestékek

Szemhéjfestékek nélkül elképzelhetetlen a sminkelés. Ha bemegy egy illatszer boltba rengeteg féle változatát találhatja a polcokon. Cikkünk egy kis áttekintést nyújt a terméktípusok között.

Szemhéjpúder: Ezek a legnépszerűbb és legjobban ismert szemhéjárnyékolók. Nagy szín-és típus választékban kaphatók. Az a jó szemhéjpúder, melynek magas a pigment tartalma és jól tapad a bőrre. Léteznek matt színű szemhéjporok, melyek nagyon jók alapnak, főleg a világos színek. (pezsgő, elefántcsont, fehér, tojáshéj, világos rózsaszín)

TOVÁBB

 

Sminkecsetek, eszközök

Feltétlenül szükségünk van különböző méretű ecsetekre, ha a tökéletes smink elkészítéséhez kezdünk. Mivel ezek évekig használhatók érdemes jó minőségű eszközöket választani. A jó minőségű ecset alaptulajdonsága, hogy eredeti szőrből van, vagy nagyon jó minőségű szintetikus szálból. Vásárláskor azt is meg kell figyelni, hogy ne hulljon a szőr az ecsetből, mert sminkeléskor a bőrünkhöz tapadhat és így hamar tönkre is megy az eszköz. Ha a jó minőségű ecsetet az ujjunk közé fogjuk, akkor a szőr puha, nem szúr, egyenletesen, a formának megfelelően van megvágva.

TOVÁBB

Ebben a cikk kategóriában a szem egészségével foglalkozunk. Leírásokat találhat a leggyakoribb szembetegségekről, kezelési módjaikról. Olyan szemproblémákról, melyek még otthon is kezelhetők és olyanokról is, amellyel azonnal orvoshoz kell fordulni. Foglalkozunk a látásproblémákkal, a szemüvegekkel, kontaktlencsékkel. Tanácsokat kaphat a jó szemüveg kiválasztására. Bemutatunk olyan eszközöket, technikákat melyek látásjavulást eredményeznek. Megismertetjük néhány recept nélkül is kapható gyógykészítménnyel, melyek hatékonyan kezelik problémáját. És egy fontos témával, a szem védelmével is foglalkozunk.

 

 

navigáció

Egészség

Kozmetika

Orvosi technikák

Smink

Természetesen

Hol kapható

Budapesti üzletek:

1137 Budapest, Szent István körút 18.

1113 Budapest, Bartók Béla út 85.

1152 Budapest, Szentmihályi út 131.

1024 Budapest, Lövőház utca 12. 1. emelet