Természetesen

Gyógynővényíek,  háziszerek

Kamilla, orvosi székfű

A kamilla méltán vált az egyik legismertebb és legkedveltebb gyógyító erejű növényünkké az évszázadok folyamán. Külsőleg belsőleg egyaránt alkalmazható, mind gyógyászati mind szépészeti célokra kitűnő alapanyag. A kamilla izzasztó, nyugtató és görcsoldó hatású, ezenkívül fertőtlenítő és gyulladásgátló, különösen a nyálkahártya-gyulladás esetén.

TOVÁBB

LEGÚJABB Bejegyzések

A VITAMIN

2017 Május 11

a szem uv védelme

2017 Április 24

szempilla spirál

2017 Május 4

Ricinusolaj

A ricinus népies neve: csodafa, csodafű, jónásfája, jónáskabak, kikojona, kiki, nagysárfű, krisztuskeze, tenyere, krisztuspálma, ötujjú fű, kerti berzsen  Melegebb vidékeken előforduló Ricinus communis nevű növénynek tarkababhoz hasonló magvaiból préselt zsíros olaj. Színtelen vagy alig sárgás színű, csaknem szagtalan és színtelen, teljesen átlátszó. A ricinus magvait a bennük található zsíros olaj miatt használják gyógyászati célokra.

TOVÁBB

 

 

Szemvidítófű

A szemvidítófű (Euphrasia rostkoviana Hayne) terápiás szempontból az egyik legértékesebb gyógynövény, ha a szemben túlerőltetés miatt megváltozott érzékelési folyamat zajlik és ennek következményeként kimerültségi állapot lép fel, melynek fennállásakor készítményei a kötőhártyából kiindulóan felfrissülést eredményeznek. A szemvidítófű tudományos neve a görög mitológiából származik, Euphrosine az egyik gráciaként a szépség, kellem, vidámság megtestesítője. Görög neve ellenére azonban gyógyereje nem volt ismert az ókorban, nem ismerték jótékony hatását az arab orvosok sem.

TOVÁBB

Ebben a cikk kategóriában a szem egészségével foglalkozunk. Leírásokat találhat a leggyakoribb szembetegségekről, kezelési módjaikról. Olyan szemproblémákról, melyek még otthon is kezelhetők és olyanokról is, amellyel azonnal orvoshoz kell fordulni. Foglalkozunk a látásproblémákkal, a szemüvegekkel, kontaktlencsékkel. Tanácsokat kaphat a jó szemüveg kiválasztására. Bemutatunk olyan eszközöket, technikákat melyek látásjavulást eredményeznek. Megismertetjük néhány recept nélkül is kapható gyógykészítménnyel, melyek hatékonyan kezelik problémáját. És egy fontos témával, a szem védelmével is foglalkozunk.

 

 

navigáció

Egészség

Kozmetika

Orvosi technikák

Smink

Természetesen

Hol kapható

Budapesti üzletek:

1137 Budapest, Szent István körút 18.

1113 Budapest, Bartók Béla út 85.

1152 Budapest, Szentmihályi út 131.

1024 Budapest, Lövőház utca 12. 1. emelet