A szem UV védelme

LEGÚJABB Bejegyzések

A VITAMIN

2017 Május 11

a szem uv védelme

2017 Április 24

szempilla spirál

2017 Május 4

A szempillaspirál az egyik leghatásosabb sminkeszköz

A szempilla spirál önmagában használva is remek külsőt kölcsönöz. Kiemeli és kontúrt ad a szemnek. A boltok polcain rengeteg változatával találkozhat, a kozmetikai cégek újabb és újabb technikákat vetnek be a tökéletes spirál megalkotására.  Először is meg kell nézni, hogy milyen az eredeti szempilla, mert egészen más típusú spirál való a rövid és hosszú szempillákra, a ritkás vagy dús pillákra.

 

 

 Céljuk a hosszabb és dúsabb szempilla elérése. Igazából nem is könnyű a nagy kínálatból kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Két nagy csoportra oszthatjuk a szempillaspirálokat. Egyik nagy csoport a vízálló szempillaspirálok. Mindennapos használatra nem annyira ajánlott, mert a lemosása elég nehéz, megviseli, szárítja a pillákat. Menyasszonyoknak, strandoláskor, nagy melegben viszont remekül használható. Lemosásuk általában speciális lemosóval történik.

 

A másik csoport, a nem vízálló spirálok is bizonyos mértékben bírják a nedvességet, egy-két csepp könnytől még nem maszatolódnak el a szemen.

 

Göndörítő szempillaspirál: a rövid, egyenes szempillát ívessé teszi szempillagöndörítő használata nélkül is. Ha a szempilla hosszú és egyenes, akkor érdemes először a göndörítővel ívessé tenni, majd a göndörítőspirállal bekenni. A hosszú, egyenes pilla általában sűrű, és a göndörítő szempillaspirál használatával is csak enyhe ívet kap. A két technika együttalkalmazásával viszont szép lesz a végeredmény.

 

Dúsító, hosszabbító szempillaspirál: (rövid pillákra)apró szálakat tartalmaznak ezek a típusú spirálok. A kis szálacskák a saját pillához tapadnak, ezzel érik el a dús hatást. Létezik kétvégű dúsító spirál. A fehérszínű egy alapozó, ezt kell először fölkenni, majd a feketével alaposan bekenni a szempillákat. Ha érzékeny a szeme, vagy kontaktlencsét használ, akkor nem ajánlott ez a típusú spirál, mert a mikroszálak belehullhatnak a szemébe, és ott irritációt okozhatnak.

 

Fenyőfaalakú spirálkefe: ez a legismertebb és leggyakoribb forma. A kefe alsó vége vastagabb, a teteje felé elvékonyodik, rövidebb és hosszabb szálakból állnak. A vastagabb felével lehet felvinni a festéket a pillákra, a keskenyebb végével a kisebb pillákat is betudja festeni. A hosszabb szálak szétválasztják a szempillákat, a rövidebb szőrök dúsítják, vastagítják azokat. A helyes felkenési technikával szépen festett pillákat kap.

 

Közepénél vastagabb spirálkefe: több festéket juttatnak a pillákra, ettől dúsabbnak, vastagabbnak tűnnek.

 

Egyenes spirálkefe: (hosszú, dús pillákra) az alsó és a felsőrészén is egyforma széles, és egyforma szálhosszúságú sörte. A hosszú és kusza szempillákat nagyon szépen szétválasztja.

 

Gumisörtéjű spirálkefe: a legújabb technológia. A puha gumisörték szétválasztják, és egyenként festik meg a pillákat.

 

Ívelt spirálkefe: jellemzője, hogy a spirál keferésze ívben meghajlik. A szem ívére emlékeztet a hajlásszöge, így megkönnyíti a spirálozás, mivel teljesen illeszkedik a szem formájához. Ezzel a kefével egészen a tőtől tudja kifesteni szempilláját, és a belső rövid szálak sem maradnak ki. Ez a speciális kefe azonnal megemeli a tövétől a pillákat, ezzel is hangsúlyosabbá téve a tekintetet.

 

 

A szempillaspirálok sokféle színárnyalatban léteznek. Legnépszerűbbek a fekete, a sötétbarna, és grafitszürke színek. Viszont nagyon fiatalos, vidám hatás érhető el a kék, a zöld, a lila, vagy a most nagyon divatos burgundi árnyalattal.

LEAVE COMMENTS

Ebben a cikk kategóriában a szem egészségével foglalkozunk. Leírásokat találhat a leggyakoribb szembetegségekről, kezelési módjaikról. Olyan szemproblémákról, melyek még otthon is kezelhetők és olyanokról is, amellyel azonnal orvoshoz kell fordulni. Foglalkozunk a látásproblémákkal, a szemüvegekkel, kontaktlencsékkel. Tanácsokat kaphat a jó szemüveg kiválasztására. Bemutatunk olyan eszközöket, technikákat melyek látásjavulást eredményeznek. Megismertetjük néhány recept nélkül is kapható gyógykészítménnyel, melyek hatékonyan kezelik problémáját. És egy fontos témával, a szem védelmével is foglalkozunk.

 

 

navigáció

Egészség

Kozmetika

Orvosi technikák

Smink

Természetesen

Hol kapható

Budapesti üzletek:

1137 Budapest, Szent István körút 18.

1113 Budapest, Bartók Béla út 85.

1152 Budapest, Szentmihályi út 131.

1024 Budapest, Lövőház utca 12. 1. emelet

 Céljuk a hosszabb és dúsabb szempilla elérése. Igazából nem is könnyű a nagy kínálatból kiválasztani a legmegfelelőbbet.
 Céljuk a hosszabb és dúsabb szempilla elérése. Igazából nem is könnyű a nagy kínálatból kiválasztani a legmegfelelőbbet.
 Céljuk a hosszabb és dúsabb szempilla elérése. Igazából nem is könnyű a nagy kínálatból kiválasztani a legmegfelelőbbet.
 Céljuk a hosszabb és dúsabb szempilla elérése. Igazából nem is könnyű a nagy kínálatból kiválasztani a legmegfelelőbbet.